21 Ağustos 2023 Pazartesi

C#'DA BİRDEN FAZLA PROJE ÇALIŞTIRMAK

Önce "Ozel" adında içi boş olan bir Visual Studio Solution dosyası oluşturuyoruz. Ve ardından Çözüm Gezgini'ne sağ tıklayıp .NET Framework ile adı CashierApp.Desktop olan bir WPF projesi oluşturuyoruz. Alttaki XAML bölümünde <Grid></Grid> kodları arasına aşağıdaki buton oluşturma kodumuzu yazıyoruz.

<Button Width="100" Height="50">Tıkla!</Button>




Buton nesnesini bulunduğu yerden başka bir yere taşırsak kodumuz otomatik olarak aşağıdaki gibi olacak ve "Margin" eklenecektir.

<Button Width="100" Height="50" Margin="213,192,487,192">Tıkla!</Button>

Ardından Çözüm Gezgini'ne sağ tıklayarak .NET Framework ile CryptographyServices.NetworkTransfer adında bir Konsol Uygulaması projesi oluşturuyoruz. Ve birden çok proje oluşturma amacıyla oluşturduğumuz Konsol Uygulaması içerisine aşağıdaki kodları yazıyoruz.

Console.WriteLine("Merhaba");



Başlat diyerek çalıştığını doğrulayabiliriz.

Şimdi ise yine .NET Framework ile Cashier.BackEnd adında bir Windows Form Uygulaması ekliyoruz ve içine 1 adet buton ekliyoruz.




Son olarak bu 3 projeden 2'sini aynı anda çalıştırmak için Çözüm Gezginine sağ tıklayarak özelliklerine giriyoruz ve aşağıdaki resimdeki gibi Birden fazla başlangıç projesi seçeneğini seçerek 3 projeden 2'sini Başla olarak ayarlıyoruz.



Şimdi Başlat dediğimizde ayarladığımız 2 proje aynı anda çalışacaktır. İşte bu kadar.

Paylaş:

0 Yorumlar:

Yorum Gönder

İSTATİSTİK

KİTAP ÖNERİSİ